Ръководството на Българското национално радио не приема исканията на сдружението за колективно управление на авторски права „Музикаутор“ и ще предложи обществена дискусия за размера на авторските права.

„Заявената готовност на радиото за преговори не отпада, но и не означава приемане на непроменените по същество искания на „Музикаутор“, четем в позицията на обществената медия. В нея се казва още: „Очевидно е, че БНР и сдружението се ръководят от различни принципи и подходи в разбирането си за ролята и мисията на обществената медия и нейното финансиране. Затова на първо място е необходимо сближаване на позициите за принципите, а след това и за методиката, която да очертае базата за разговор по конкретните финансови параметри на договор между БНР и „Музикаутор“, пишат в позицията си от БНР.

Сдружението едностранно прекрати договора с Българското национално радио от 1 януари, тъй като обществената медия не приема искането за плащане на трикратно по-висока такса за авторски права. Оттогава в ефира на БНР не звучи съвременна музика.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук