Щастието и демокрацията не са крайна спирка. Те са начин на пътуване. Това каза в новогодишното си слово президентът Росен Плевнелиев. По думите му светът е изгубил своя баланс и ще отнеме време докато бъде установен нов, устойчив световен ред в един различен и многополюсен свят.

„На 1 януари 2017 г. ще отбележим 10 г. от присъединяването на България към Европейския съюз – едно безспорно историческо постижение по пътя на осъществяването на националния идеал, дефиниран от Апостола на свободата „Да бъдем равни с другите Европейски народи“. Днес България е коренно различна, спрямо годината, в която започнахме своя европейски път”, каза още президентът. Той припомни, че оттогава парите за образование, пенсии и социални политики са три пъти повече.

„Трябва да продължим да пишем историята на силна България в силен Европейски съюз. Да стартираме нови проекти за интеграция, да гледаме напред, а не назад”, каза в обръщението си държавният глава.

„Ние българите сме народ с древна и славна история. Посрещаме и битките, и празниците заедно през вековете. Заедно сме и днес в новогодишната нощ, заедно гледаме с увереност напред към по-доброто бъдеще, което сами ще изковем. Нека Новата година донесе на всички българи, където и да са те по света здраве, мир, надежда и благоденствие”, каза още Росен Плевнелиев.

В социалните мрежи, премиерът Бойко Борисов пожела здраве, мир и благополучие.

„2016 г. бе година на много предизвикателства и трудности пред нас. Ние, всички заедно, успяхме да съхраним спокойствието и мира в България въпреки военните конфликти и размириците, които се случиха в близки на нас държави. Благодарен съм, че българите за пореден път доказахме, че сме миролюбив, състрадателен и винаги готов да помогне народ”, пише премиерът. По думите му правителството е постигнало важни резултати в различни сфери на обществения живот.

„За пръв път от близо десетилетие очакваме да завършим годината със значителен излишък в държавния бюджет. Имаме над 4 милиарда приходи от борбата с контрабандата. Увеличихме в пъти инвестициите, продължихме политиката си от първия мандат – построихме пътища, магистрали, пречиствателни станции, спортни зали и други”, припомни Бойко Борисов.

„Въпреки това – категоричните резултати от проведените преди месец и половина избори бяха ясен сигнал, че обществото има и други очаквания към нас. Ние чухме добре това послание, направихме си равносметката и сме готови с нови сили и идеи да продължим да работим неуморимо за бъдещето на децата ни. Бъдете здрави и щастливи. Дано 2017-та година да бъде успешна и мирна!“, написа още министър-председателят.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук