След гласуването на британския референдум, на който хората решиха страната им да напусне Европейския съюз, доларът и еврото поскъпнаха спрямо британската лира. Докато Европа и САЩ остават популярни за бизнеса, някои изследователи предполагат, че през следващата година интерес ще има към държави извън еврозоната или в които има фиксиран курс спрямо долара. Британският туристически сайт „Си енд Ай Ти” (C&IT) предлага три възможности, които заслужават да бъдат обмислени.

Мексико

След изненадващата победа на Доналд Тръмп, Мексико усети спад на собствената си валута.

В резултат на това, Мексико стана дори още по-достъпна от преди. Дестинацията е много подходяща и за бизнес форуми. Наскоро в страната се проведе „Потребителският консултативен съвет”, което поставя Мексико като водеща бизнес дестинацията в Латинска Америка за „Си енд Ай Ти”.

В същото време, „Конвенцията Канкун” подейства като насърчаване на груповия образователно-развлекателен туризъм в региона. В Мексико предстоят много събития, които да помогнат за развиването на туристическия бизнес.

Всичко това, заедно с невероятни плажове, джунглата, луксозните спа-хотели, голф игрища, културното наследство на Маите, би задоволило всеки туристически вкус.

Намибия

Южна Африка отдавна е любима дестинация на „Си енд Ай Ти” за британския пазар. За тези, които са посещавали тази част на света, се появяват и други държави в региона, с достатъчно примамливи оферти, като Намибия.

Намибия
Намибия

Страната е записана като номер 2 в класацията на „Lonely Planet” ( в превод „Самотна планета” – най-големият издател на пътеводители в Света) за най-ценна дестинация на 2017г. Доларът на страната, фиксиран към южноафриканския ранд, обезцени стойността си спрямо други валути. Това прави Намибия още по-подходяща за туризъм сега.

1570-километровата брегова ивица на Намибия е привлекателно място за групови посещения. Атлантическият океан е дом на два вида делфини. В зависимост от сезона, любителите на животни могат да видят южноафриканска морска мечка, гърбати китове и косатки. Туристите могат да отидат и на сафари. Благодарение на кристалното си небе, Намибия е сред топ 3 дестинациите за наблюдаване на звездите.

Един от най-новите хотели представлява изключителна атракция за посетителите. Достъпът до него се осъществява само с лодка. 16-те къщички са разположени почти във водата на река Чобе.

България

За хората, които нямат времето или парите, за да пътуват по-далеч, но търсят хубава дестинация близо до вкъщи, България се очертава като силен претендент. Британският паунд може и да не е толкова силен спрямо лева, както беше преди, но поне не търпи сериозни спадове.

Столицата София е вторият най-стар град в Европа. Нейните забележителности отразяват история на 2000 години, включително гръцка, римска, османска и съветска. Има изключително много музеи, които са идеални за любителите на културата.

От гледна точка на хотелите, големи световни вериги инвестират в София. Освен това бреговата ивица по Черноморието е осеяна с огромни курорти, включително и морската столица Варна.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук