Властите в Тунис арестуваха племенника на терориста от Берлин Анис Амри и други двама, които вероятно са свързани с него, съобщиха от вътрешното министерство на страната. Оттам посочват, че заподозрените са били част от терористична клетка, в която е членувал и Амри. Те са на възраст между 18 и 27 години.

От министерството имат информация, че атентаторът е изпращал пари на племенника си, за го насърчава във вярност към Ислямска държава. Той е признал, че до последно в бил в контакт с чичо си, който го е призовавал да дойде в Германия.

Неназованият племенник е казал още, че чичо му бил „принц“ или лидер на джихадистка група, базирана в Германия като бригадата „Абу ал-Уала“.

Тунизийското министерство на вътрешните работи не уточни къде тримата заподозрени са били арестувани, но заяви, че терористичната клетка е активна между Фучана, южно от Тунис, и Уесласия – родния град на семейство Амри в централен Тунис.

Припомняме, че 24-годишният тунизиец Анис Амри уби 12 човека и рани десетки, когато нахлу с камиона на коледен базар в Берлин. Терористът беше застрелян от полицията в Милано в петък.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук