Стоянка Мутафова
на снимката: Стоянка Мутафова

Иска ми се да се срещнем и на стогодишнината ми! С тези думи Стоянка Мутафова се обърна към публиката, която беше изпълнила до краен предел голямата зала на Сатиричния театър в навечерието на рождения й ден.

Днес кралицата на българската комедия навършва 95 години.

„Сигурна съм, че всички вие ще бъдете тук и аз ще бъда много щастлива”, обяви актрисата под бурните аплодисменти на публиката, дошла да гледат любимата си актриса в спектакъла „Столетие мое”, в който тя играе възрастна дама, празнуваща 100-годишния си рожден ден заедно с дъщеря си, внучката и правнучката си.

Примата на българската сцена получи цветя от Сатиричния театър, където играе от създаването му преди 60 години. След спектакъла първи на сцената я поздрави директорът на театъра проф. Здравко Митков. Последваха поздравителни адреси и кошници с цветя от Министерството на културата, Народен театър „Иван Вазов“, Младежки театър „Николай Бинев“, НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, Театър Българска армия и Фондация „Аскеер“. Кошница с плодове поднесоха от името на председателя на Съюза на българските артисти Христо Мутафчиев.

В публиката аплодираше и министърът на културата от служебното правителство Рашко Младенов.

Стоянка Мутафова се завърна на сцената преди няколко седмици, след като прекара известно време в болница в края на миналата година. Здравословното й състояние сега е добро.

Името на „госпожа Стихийно бедствие” може да влезе и в книгата на Гинес като най-възрастната активно играеща актриса.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук