пловдив грипна епидемия

Неучебен за всички ученици е днешният ден. Заради усложнената зимна обстановката, минусовите температури и върлуващ грип учениците няма да влязат в клас.

Решението с колко да бъде удължена ваканция е на кметовете – на много места учениците трябва да са отново в клас на 11 януари, а на други – на 12 януари.

Софийският кмет Йорданка Фандъкова реши, че за столичните училища удължаването ще е с 2 дни. В община Пловдив ваканцията е удължена с три дни до 11 януари включително. Така грипната ваканция стана дървена.

Три неучебни дни ще има още в областите Благоевград, Монтана, Ямбол, Хасково като в тази област има няколко изключения – за община Симеоновград неучебен ден е само 9 януари, за общините Свиленград и Минерални бани неучебни са само 9 и 10 януари. За общините Ивайловград, Димитровград, Хасково, Стамболово, Тополовград, Любимец, Маджарово, Харманли неучебни са и трите дни до 11 януари, включително.

Заради студа преустановени са учебните занятия на 9 и 10 януари за област Перник, както и за Плевен. В област Добрич положението е същото. В Североизточна България ситуацията след големия сняг и ниски температури, придружени със силен вятър, е най-сложна. Във Варна, Русе, Бургас, Търговище децата трябва да са на училище в четвъртък.

В общините Сливен, Нова Загора и Твърдица няма да се учи само на 9 януари, а в Котел и на 10 януари. За неучебни дни на територията на община Кърджали и Джебел се обявят също само 2 дни.

Преустановен ще е учебният процес в община Смолян до 11 януари, включително, а само на 9 януари в общините Златоград и Неделино.

С изключение на община Исперих, където ваканцията свършва на 12 януари, в другите общини на област Разград ваканцията е 2 дни.

В област Търговище учебните занятия ще бъдат възстановени в четвъртък, а във Видин неучебен ще е само понеделник

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук