Гръцките фермери вече са опасно близо до българо-гръцката граница. От вчера тракторите са разположени в района на Серес.

За няколко часа е била блокирана магистралата Серес-Солун, след като гръцки полицаи не са допуснали тракторите да тръгнат към Промахон.

Какви ще бъдат следващите действия на фермерите, все още не е ясно. По всяка вероятност те ще се опитат отново да достигнат до границата.

Българските превозвачи и шофьори се заканиха да отговорят с контраблокада.

Земеделците протестират срещу пенсионната реформа и промените в данъчните закони.

В началото на миналата година гръцките фермери блокираха граничните пунктове с България за над месец, което създаде огромни проблеми за превозвачите и бизнеса.

В отговор на гръцкия протест, българските шофьори се заканиха също да блокиран границата. Тогава правителството призова българите да не го правят с уверението, че гърците повече нямало да блокират.

Най-дългата блокада миналата година беше на ГКПП „Кулата-Промахон”, като това засегна главният международен път Е-79.

Над 40 дни имаше блокади и на другите гранични пунктове, като ГКПП „Илинден” – Ексохи”, ГКПП „Капитан Петко войвода” – „Ормениеон”, ГКПП „Маказа” – „Нимфея”.

Движението на автомобилите бе спирано многократно и то за часове наред.

Всеки ден имаше огромни километрични опашки от автомобили по граничните пунктове.

Тогава Борисов постави срок за падане на блокадата на българо-гръцката граница и заяви, че ако това не стане, то ще се смята, че гръцката блокада е насочена към България.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук