Днес е Световният ден на снега. Празникът се организира традиционно през януари от Международната ски федерация. Денят се отбелязва в 42 държава, а целта е повече деца да бъдат привлечени към занимания на снега и за по-широка общност в зимните спортове. Инициативата се стреми да мотивира децата, като насърчава всички страни да празнуват всичко, свързано със снега по целия свят едновременно.

Мотото на снежния празник е: „Открий, забавлявай се, изживей“. Глобалната инициатива се организира за шести път и обединява над 500 празнични, спортни и забавни събития в световноизвестни зимни центрове.

Очаква се участие тази година да вземат над 1 млн. души. Зимните курорти и ски-центрове във всички държави организират зимни игри и различни прояви върху снега: игри с шейни, дърпане на въже, слалом, ски-бягане, стрелбище със снежни топки, състезания за най-голяма снежна топка – с атрактивни награди, DJ и музика, топли напитки. Ски-учители обучават деца от 4 до 14 г. В Деня на снега повечето зимни центрове у нас предлагат на децата безплатно ползване на лифтовете.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук