„Комитетът за защита на журналистите” получи огромни дарения, след като в речта си на церемонията за връчване на наградите „Златен глобус” американската актриса Мерил Стрийп спомена организацията. НПО-то защитава свободата на словото и печата. От там съобщиха, че само за ден имат 1000 дарения онлайн, на обща стойност от 60 000 долара.

„Имаме нужда от принципна журналистика, която да държи сметка на властта, да я привиква на килимчето при всяка „изцепка”. Затова основателите на нашата страна са вписали пресата и свободата й в конституцията. Така че бих помолила всеизвестната със своето благосъстояние Асоциация на чуждестранните журналисти в Холивуд, а и цялата ни общност, да се включат към „Комитета за защита на журналистите”. Защото ще имаме нужда от тези хора в бъдеще. А те имат нужда ние да защитим истината.“ Това каза знаменитата актриса Мерил Стрийп по време на речта си.

В интервю за института „Пойнтър” Кортни Радш от „Комитета за защита на журналистите” коментира, че никой от колегите му не е очаквал подобно признание.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук