Изпълнителният директор на развлекателния бизнес на „Сони“ – Майкъл Линтън напуска поста си, след 13-годишна служба, за да посвети вниманието си на компанията, създала приложението „Снапчат“.

Това съобщи японския гигант в официално изявление

Временно обаче Линтън ще остане в „Сони“ и ще работи заедно с директора на „Сони Корпорейшън“ Кацуо Хирай, за да открият най-подходящия приемник на поста му.

Британецът Майкъл Линтън е един от най-успешните бизнесмени в областта на развлекателния бизнес. Преди 30 години той постъпва в „Уолт Дисни“, където създава издателската къща „Дисни Пъблишинг“. Само няколко години по-късно, през 1992 г., става президент на „Холивуд пикчърс“.

През 2000 г. той се присъединява към „Тайм Уорнър“ като главен изпълнителен директор на „Ей Оу Ел Юръп” (АOL Europe) и президент на „Тайм Уорнър Интърнешънъл“.

Кариерата му в „Сони“ започна през 2002 г., когато постъпи като председател и главен изпълнителен директор на „Сони Пикчърс Ентъртейнмънт“.

2 години по-късно корпорацията обяви, че Линтън ще заеме и поста гл. изп. директор на целия „Сони Ентъртейнмънт“. През 2013 г. той стана част от инвеститорите на новия стартъп „Снап Инк“, който създаде световноизвестното мобилно приложение „Снапчат“.

Линтън се присъединява към него като председател на борда на директорите точно в момент, в който компанията извършва първичното си публично предлагане и от частна, преминава в обществена. Стойността й в момента се оценява на над 20 млрд. долара.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук