Засилен трафик в последния работен ден преди коледните празници. Стотици хиляди българи тръгват на път, за да посрещнат Бъдни вечер с близките си.

Засилено полицейско присъствие ще има в цялата страна. На основните изходи на София пътните полицаи ще следят за нормалното придвижване на автомобилите.

Над 200 000 автомобили се очаква да напуснат столицата.

По-интензивен трафик се очаква в късния следобед. От 12.00 часа полицията започва да регулира движението.

Между 16.00 и 20.00 часа, ще бъде ограничено движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Очаква се интензивно движение на изходите на София, по автомагистралите „Тракия“, „Хемус“ и „Струма“ и път I-1 (Е-79) София – Кулата.

За улеснение на трафика през Владая от 12 ч. до 20 ч., и на 24 декември от 8 ч. до 14 ч. ще има две ленти за излизащите от София на път I-1 (Е-79).

Поради продължаващите ремонтни дейности на тръбата за Варна на тунелите „Ечемишка“ и „Витиня“ на АМ „Хемус“ преминаването през съоръженията се осъществява двупосочно в тръбата за София.

Автогарата и жп гарата в София работят на пълни обороти. От БДЖ предвиждат допълнителни вагони за влаковете, които пътуват по основните направления в страната, за да се покрие очакваният голям трафик. Превозвачите са осигурили допълнителни автобуси.

От КАТ съветват да спазваме по-голяма дистанция, да караме със съобразена скорост, да сме заредили колата с достатъчно гориво, както и да носим вода и топли дрехи.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук