Министърът на отбраната в оставка Николай Ненчев за пореден път ще се яви в Следствения отдел на Софийска градска прокуратура на 5 и 6 януари, съобщиха от военното ведомство.

Призовките за явяването му са били връчени ден преди новогодишните празници, става ясно от пресинформацията. По информация на bTV, Ненчев е привикан заради разследването за ремонта на изтребителите МиГ-29. Утре Ненчев ще се запознае с леко изменен текст на обвинението, което трябва да влезе в съда до 30 дни. По-рано прокуратурата внесе във Военния съд обвинителен акт срещу Ненчев за сделката за облеклото на армията.

Преди Нова година, във връзка със сделка от преди 6 години, беше призован и бившият министър на икономиката, енергетиката и туризма от първия кабинет „Борисов”  и кандидат-президент от РБ Трайчо .

По отношение на двамата пресцентърът на оглавяваната от Ненчев партия БЗНС излезе с изключително остра позиция. Според тях призовките идват в навечерието на коледно-новогодишните празници, за да се упражнява натиск . Земеделците настояват още за ревизия на прокуратурата и следствието.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук