Музикалната звезда Кристиан Костов ще бъде българският участник на тазгодишното издание на „Евровизия”. Той ще стъпи за първи път на сцената на конкурса през месец май в украинската столица Киев.

„Това е най-големият и вълнуващ подарък, който можех да получа два дни, преди да навърша 17 години. Новината, че съм избран да представя България на тази престижна сцена ме кара да се чувствам безкрайно щастлив, но и отговорен пред всички българи. От избраните участници досега, се очертава да съм най-младият, което ми се случва често. Но точно това ме мотивира да покажа, че е важно колко е голямо сърцето, таланта и вдъхновението”, заяви Кристиан Костов.

Песента, с която България ще се представи носи името „Beautiful Mess”, което в превод означава „Красива бъркотия”. Композицията е с модерно поп звучене, а текстът е история на контрастни чувства и герои. Българската песен е посветена на младите хора, отстояващи ценностите, в които искрено вярват. Песента е създадена в партньорство с творческия екип на „Symphonics”, в който са композиторите и музикални продуценти Борислав Миланов, Себастиан Арман и Йоаким Бо Персон. Към този международен тандем, който стои зад „If love was a crime“ – хитът, завоювал 4-то място на финала на „Евровизия 2016“ в Стокхолм, тази година се присъединиха Алекс Омар и Александър В. Блей. Песента „Beautiful Mess” вече е достъпна и може да бъде чута тук:

Според предварително изтегления жребий, България е във втория полуфинал на музикалното състезание, който ще започне в 22.00 часа българско време на 11 май. За българския представител ще могат да гласуват зрителите и журитата на 21 държави – Украйна, Франция, Германия, Швейцария, Македония, Естония, Израел, Малта, Холандия, Сърбия, Дания, Русия, Румъния, Сан Марино, Литва, Хърватия, Норвегия, Беларус, Унгария, Австрия и Ирландия.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук