Водолази са намерили едно от записващите устройства на мястото на катастрофата на самолета Ту-154 в Черно море, съобщи ТАСС, позовавайки се на свой източник от властта.

Първата черна кутия вече е извадена. Данните от черните кутии ще помогнат на специалистите да установят причините за трагедията. В момента основните версии за причините за катастрофата са техническа неизправност, попадането на предмет в двигателя, пилотска грешка или некачествено гориво. Терористичен акт не е сред водещите версии.

Също така от службите за спешна помощ се появи информацията, че в района на катастрофа са открити три трупа и голям брой останки.

Още преди откриването на черните кутии на падналия самолетсамолет Ту-154 Ту-154 по наказателното дело по случая се появи приоритетна версия, пише вестник „Коммерсант“. Според нея, авио-лайнерът може би е паднал заради грешка на пилотите, които при излитането са извели Ту-154 при свръхкритичен ъгъл и с твърде ниска скорост. Поради това самолетът, вместо да набере височина, се е снижил към морето, опашката му се ударила в повърхността на водата, паднала е и потънала.

Засега обаче тази версия е потвърдена единствено от показанията на единствения очевидец, който е станал неволен свидетел на катастрофата. По данни на вестника става дума за служител на гранично-бреговата охрана, който в момента на аварията се е намирал в лодка в акваторията на Сочи.

Ту-154 се разби на 25 декември веднага след излитането си. На борда е имало 92 души – военни, представители на медиите, както и артисти от музикален ансамбъл, които е трябвало да поздравят за Нова година руските военни в авиобазата Хмеймим в Сирия.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук