„Нова Република”, надпартийната платформа на Радан Кънев кани за обединение другата нова дясна структура „Да, България”- това се разбра днес по време на брифинг по случай обявяването на проекта, даден от председателя на ДСБ.

Участие взеха и част от реформаторите, които бяха опозиция в блока – Петър Славов, Мартин Димитров, Трайчо Трайков.

Проектът на Радан Кънев има следните цели:

  • силни институции, върховенство на закона и безкомпромисна война с корупцията и мафията;
  • ниски данъци, които да остават близо до хората по места, свобода за бизнеса от партиен рекет и обръчи, със силни и независими регулатори срещу картелите;
  • политика в интерес на българските семейства и силна връзка между българите в страната и зад граница.

„Искаме да дадем нова надежда на местните общности, мерки за преодоляване на демографската криза, за да установим силна връзка между българите в родината и тези, които живеят и работят в чужбина. Ще предложим увеличение средно с 20% на заплатите на учителите, на хората, които се занимават с наука на принципа на постигнатите резултати. Безусловно ще забраним рекламата на хазарта”. Това заяви днес пред медиите председателят на ДСБ Радан Кънев във връзка с обявяването на новата дясна платформа “Нова Република”.

И продължи: „Няма да допуснат власт на БСП и ДПС, и наша коалиция с тях. Доказахме, че можем да се отказваме от власт в името на принципи. Ако имаме доверието на хората, ще имаме участие във властта и няма да има пазарлъци за това. БСП и ГЕРБ се опитват да ни вкарат в уреден мач- такъв няма да има. Поканата ни за обединение към „Да, България” се основава на общата ни кауза за съдебната система, на това, че хората очакват ясна алтернатива и промяна, заяви той. „Нова Република” си прилича с РБ по програмата, но програмата на РБ беше предадена , хората там се подчиниха на началника г-н Борисов и предпочетоха да са камъче в неговата обувка, каза още Кънев.

България има нужда от алтернатива „дясно-център”, посочи и Мартин Димитров. Най-важните неща, които предлагаме- нова икономика, защото след 10 г. членство в ЕС България е последна и за да успеем трябва да подходим по нов начин, каза той. Трябва да има ниски данъци, против сме увеличение на данъчното бреме и срещу отмяна на плоския данък. Ще се борим за малкия и семеен бизнес, вярваме в конкуренцията, за да не могат те да зависят от партии. Трябва да има ясни правила, да не се сменят постоянно. Трябват силни, независими регулатори срещу картелите и монополите. Ще премахнем данък уикенд, ние сме за метла за агентурата на олигарсите, които спират битката срещу картелите и монополите, подчерта Мартин Димитров. Къде е разследването за КТБ, къде са обвиненията за КТБ, допълни го Мартин Димитров с въпроси.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук