Осем млади българи намериха място в европейската класация на списание „Форбс” „30 под 30”. Тя е разделена на 10 категории – изкуство, шоубизнес, финанси, индустрия, право и политика, медии, търговия и е-търговия, наука и здравеопазване, социално предприемачество и технологии.

Най-много са българите много в категорията „Социално предприемачество”.

Тук е класиран 26-годишният Александър Найденов – който е съосновател на онлайн платформата „ПейпърХайв”, която помага на учените и студентите при работата им с научни текстове.

В същата категория попада и проектът „Враца софтуер общество”, зад който стоят Емилиян Кадийски, Илиян Димов и Теодор Костадинов. Младежите организират безплатна 9-месечна обучителна програма и различни обучителни събития.

В „Социално предприемачество” се нарежда и 29-годишната Роси Митова, която е създател на платформата „Фармхопинг”, чрез която малки производители може да предлагат продукцията си директно на крайните клиенти.

В категория „Изкуство” са класирани двама български дизайнери – Кико Костадинов и Макс Пирски.

В категория „Индустрия” попада 25-годишният Константин Рангелов – съосновател на компанията „Дронамикс”. Тя разработва голямогабаритни дронове, които трябва да променят радикално начина, по който се пренасят и доставят товари.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук