Една от новостите, които хората, които си внасят сами здравните вноски, трябва да знаят, е че месечната вноска за здравни осигуровки вече е 18.40 лв., а не както досега – 16.80 лв., предупреждават от НАП.

Приходите, които ведомството е събрало спрямо 2015-та са с 1,9 млрд. лв. повече, заради ДДС, ДОД и осигурителните вноски, както и от корпоративния данък. През тази кампания лицата, които са еднолични търговци, следва да посочат съставител на годишния финансов отчет, което може да е физическо лице или счетоводна фирма. Както досега остават облекченията, които могат да се ползват за млади семейства, деца и деца с увреждания.

Тази година, макар че данъчната кампания е в началото си,  има голям брой подадени декларации по интернет, съобщават от НАП. От 2200 общо подадени до момента, над 1200 декларации са подадени по интернет и от тях 80% са ползвали ПИК при подаването. Когато се подава по интернет декларацията има по-малък вариант за грешка, обясни Боряна Георгиева. Подавайки декларацията по интернет има и отстъпка в размера на 5% от данъка за довнасяне, но сумата не може да бъде повече от 1000 лв. За да се използва отстъпката е необходимо данъчната декларация да бъде подадена до 31 март, а задълженията да бъдат изплатени до 2 май, ако има такива.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук