Ако Великобритания напусне единния европейски пазар, в страната ще пристигнат повече мигранти, отколкото е цялото население на България, Латвия и Литва взето заедно, предупреждава английския в. „Телегаф“, позовавайки се на водещ мозъчен тръст.

Според новия анализ повече от 12 млн. души ще отидат след Брекзит в Обединеното кралство през следващите 25 г., като това ще затрудни още повече достъпа до обществени услуги.

„Проучването ни посочва особено тревожните последици за обществото ни, които нетната миграция ще причини”, каза, Алп Мехмет, вицепрезидент на „Мигрейшън Уоч” и добави, че „Увеличението с 12 млн. само за 25 години е, най-просто казано, неприемливо за британската общност. И определено не е онова, за което те гласуваха.”

От организацията стигат до заключението, че основната причина мигрантите на изберат точно Великобритания е перспективата за по-високи възнаграждения и повече работни места. В доклада се констатира още, че минималната заплата във Великобритания ще остане и занапред три пъти по-висока от тази в Полша, пет пъти по-висока от румънската и шест пъти по-висока от българската.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук