Досегашното разследване, с помощта на анализ на първата черна кутия със записите от разговорите в пилотската кабина, е установило вероятните причини за трагедията с катастрофиралия Ту-154.

Досега установеното дава основания да се смята, че повреда на задкрилките е най-вероятната причина за катастрофата.

Данните сочат, че след излитането и набирането на височина задкрилките не са се прибрали. Пилотът се е опитал да компенсира това насочвайки самолета, но вероятно това е станало под по-остър ъгъл и машината буквално е пикирала в морето.

Черната кутия с параметрите на полета на катастрофиралия на 25 декември самолет Ту-154, която бе извадена от морето, е в добро състояние. Това каза източник от силовите структури.

„Тя е изпратена в Москва, в добро състояние е и в момента се анализира“, каза той.

И третата черна кутия от самолета Ту-154 беше намерена и извадена от морското дъно. Устройството се е намирало в опашката и е почти изцяло разрушено, но все пак съществуват надежди за частично дешифриране.

Катастрофата стана рано сутринта на Коледа, скоро след излитане. На борда е имало 92 души – военни, представители на медиите, артисти от ансамбъл „Александров“, пътуващи към Сирия, за да поздравят за Нова година руските военни от авиобазата Хмейми.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук