Досегашното разследване, с помощта на анализ на първата черна кутия със записите от разговорите в пилотската кабина, е установило вероятните причини за трагедията с катастрофиралия Ту-154.

Досега установеното дава основания да се смята, че повреда на задкрилките е най-вероятната причина за катастрофата.

Данните сочат, че след излитането и набирането на височина задкрилките не са се прибрали. Пилотът се е опитал да компенсира това насочвайки самолета, но вероятно това е станало под по-остър ъгъл и машината буквално е пикирала в морето.

Черната кутия с параметрите на полета на катастрофиралия на 25 декември самолет Ту-154, която бе извадена от морето, е в добро състояние. Това каза източник от силовите структури.

„Тя е изпратена в Москва, в добро състояние е и в момента се анализира“, каза той.

И третата черна кутия от самолета Ту-154 беше намерена и извадена от морското дъно. Устройството се е намирало в опашката и е почти изцяло разрушено, но все пак съществуват надежди за частично дешифриране.

Катастрофата стана рано сутринта на Коледа, скоро след излитане. На борда е имало 92 души – военни, представители на медиите, артисти от ансамбъл „Александров“, пътуващи към Сирия, за да поздравят за Нова година руските военни от авиобазата Хмейми.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук