Днес е премиерата в България на новия филм „Великата стена” на режисьора Джан Имоу. Това е първата изцяло англоезична продукция, с която Джан Имоу хвърля ръкавица към холивудските блокбъстъри. Историята във филма разказва за елитна военна част, която прави геройска защита на човечеството срещу мистериозен враг и всичко това на една от най-известните постройки на Земята, която предизвиква недоумението, любопитството и въображението на хората от векове – Великата китайска стена. Интересен факт е, че филмът е сниман изцяло в Китай, а в главната роля е холивудският актьор Мат Деймън. Бюджетът на филма е 150 млн. долара.Това отново повдигна въпроса за расовото разнообразие в американските високобюджетни продукции. Критици смятат, че главната роля трябваше да бъде поверена на актьор от монголоидната раса. Наложи се Джан Имоу да поясни, че Мат Деймън не играе роля, която да е била замислена за китайски актьор.

„В много отношения „Великата стена” е обратното на това, което се предполага. За първи път филм, чиято философия е дълбоко вкоренена в китайската култура, с един от най-големите китайски екипи, събирани някога, се прави по световни стандарти за световната публика.”

Друга част от актьорския състав са Педро Паскал, Тиан Джин, Уилям Дефо и Анди Лау. Режисьорът Джан Имоу е известен и с филмите си „Герой” и „Летящи кинжали”.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук