Елена Йончева е напуснала длъжността връзки с медиите на президента Румен Радев, тъй като ще бъде водач на листата на БСП в Хасково, съобщава „Дневник“, като се позовава на свои източници. Изпълнителното бюро на „Позитано“20 обсъжда водачите на депутатски листи, с които левицата ще се яви на пердстоящите парламентарни избори на 26-ти март.

В петък, тя беше освободена изненадващо с указ от поста, който заемаше по-малко от месец. В официалнотосъобщяние се казва, че Йончева сама поискала да напусне президентския екип. В деня на встъпването му в длъжност тя написа във „Фейсбук“: „Един успешен български президент – това ще бъде успех за всеки един от нас.

За водачи на листите се планират основно известни имена от левица като Корнелия Нинова, Стефан Данаилов, Кирил Добрев, Драгомир Стойнев, Жельо Бойчев, Валери Жаблянов, както и Бриго Аспарухов и вероятно Радослав Гайдарски. За водачи на листите се сочат и нови лица като Крум Зарков, Иван Ченчев и Вяра Емилова, които са членове на Изпълнителното бюро.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук