европейски прокурор

Прокуратурата започва разследване срещу ръководни длъжностни лица от „Напоителни системи“ ЕАД за безстопанственост. Обвинението е за нанесени щети за над 800 000 лева, съобщават от държавното обвинение, без да посочват конкретни имена.

Делото е по сигнал на изпълнителния директор на „Напоителни системи“ след одит, изготвен от Министерство на земеделието и храните.

Одитът е установил, че през 2014 и 2015 година са сключвани договори за юридически услуги за малко над 790 000 лева при недостатъчна отчетност на извършената работа.

Например – към документите за извършено плащане по договорите за адвокатски услуги не е приложено искане с обосновка за необходимостта от извършване на разхода, както и по какъв начин е изчислена сумата по договора.

Установено е и че голяма част от възнагражденията многократно са надвишавали размерите, определени в Наредбата за адвокатските хонорари.

В същото време в „Напоителни системи“ на щат работели четирима юристи. Одитът е установил и сключени консултантски договори за счетоводни услуги – без реален резултат от изпълнението им и при наличието на осем счетоводители и финансисти на работа в дружеството.

През проверявания период „Напоителни системи“ са избрали да се рекламират в малко познатата медия „Бизнес справочник Струма“, уточняват от държавното обвинение.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук