Предизвикателният куклен мюзикъл „Авеню Q“ прави своя дебют на българска сцена на 16-и и 23 февруари. След Ню Йорк, Лас Вегас и Лондон, на сцената на Столичния куклен театър, София посреща любителите на жанра. Бродуейският мюзикъл с три награди „Тони” е дело на режисьорите Уест Хайлър и Петър Кауков. Либретото на „Авеню Q” е на Джеф Уити, музиката и стиховете са на Робърт Лопес и Джеф Маркс.

Мюзикълът „Авеню Q” е забавен куклен мюзикъл за възрастни, който представя чувствителни теми на нашето време: расизъм, ксенофобия, гей-общество, порно-индустрия – всичко е подложено на добронамерена шега. Така признаваме и преодоляваме на предразсъдъците, осъзнаваме различията и приемаме разнообразието.

Мюзикълът разкрива  проблемите на младите, възпитавани като деца от родителите си и от телевизионни програми като „Улица Сезам”. Вече възрастни, те трябва да поемат лична отговорност за живота си.

Постановката се осъществява с подкрепата на фондациите „Америка за България” и „Арт офис“. Идеята, музиката и стиховете са на Робърт Лопес и Джеф Маркс, либрето – на Джеф Уити. Преводач е Любов Костова. Преводът на песните е на Десислава Софранова. Сценографията и костюмите са на Ивайло Николов, куклите – на Димитър Димитров. Спектакълът е със специалното участие на музикалният идол Рафи Бохосян в ролята на Гари Колман.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук