Великобритания ще напусне единния пазар, когато напусне общността, защото желае да ограничи пристигането на имигранти. Това заяви в словото си за Брекзит премиерът на страната Тереза Мей. Тя посочи още, че Великобритания не желае „раздробяване” на Европейския съюз.

Мей изтъкна, че Великобритания желае „поетапен подход” към Брекзит, за да се избегнат рискове за бизнеса. Мей посочи също, че иска ново митническо споразумение с ЕС.

Излизането на Обединеното кралство от ЕС не е отказ от ценностите, които Лондон споделя с другите европейски държави, подчерта премиерът.

Британският парламент ще гласува за окончателното споразумение по Брекзит, посочи Мей след като много депутати настояха да се чуе мнението им по отношение на напускането на ЕС.

„Днес потвърждавам, че правителството ще подложи окончателното споразумение на гласуване в двете камари на парламента преди то да влезе в сила”, заяви тя.

„Излизаме от ЕС, но не напускаме Европа”, каза Мей.

Тя увери, че Лондон ще продължи да изпълнява ангажиментите си, поети пред европейските партньори след като прекрати членството си в ЕС.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук