Според социологическо допитване премиерът ще бъде най-популярният кандидат на социалистите, ако се включи в първичните избори. За него са готови да гласуват 45% от левите избиратели.

Френският премиер Манюел Валс официално ще обяви влизането си в надпреварата за кандидатура на социалистите за президент на Франция.

Вчера френският в. „Журнал дьо диманш“ съобщи за готвени планове за кандидатура на Валс. Изданието посочва, че намеренията на Валс трябва да станат ясни днес. Той ще съобщи и решението си да напусне правителството, съобщава анонимен източник от резиденцията на премиера.

За момента обаче остава неизвестно кой ще наследи Валс на поста.

Според социологическо допитване на Френския институт за изучаване на общественото мнение именно премиерът ще бъде най-популярният кандидат на социалистите, ако се включи в първичните избори. За него са готови да гласуват 45% от левите избиратели.

Изборът на кандидат на левицата във Франция ще се проведе в началото на януари.

Настоящият президент Франсоа Оланд заяви, че няма да се кандидатира отново за поста. Той е и първият действащ президент в новата история на Франция, който не се кандидатира за втори мандат.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук