Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов е в Америка за участието си в Националната молитвена закуска с Доналд Тръмп. Така той ще бъде първият български политик, който ще се срещне с новоизбраният американски президент. Традиционната молитвена закуска се организира от Белия дом и Конгреса на САЩ.Тя се провежда всяка година, а Камарата на представителите и Сенатът се редуват в председателстването й.

По време на събитието освен президентът на САЩ традиционно присъстват и членове на правителството, Конгреса, дипломатическия корпус, висшата администрация и въоръжените сили на страната. Към тях се присъединяват политически и религиозни лидери, дипломати, бизнесмени, както и хора на науката от различни държави.

При посещението на Цветанов в САЩ, се очаква той да проведе и редица срещи с шефове на специалните служби, както и с представители на еврейските организации. През уикенда той се срещна с част от българската общност в Чикаго. Заместник-председателят на ГЕРБ участва и във форум, организиран от Конгреса на САЩ на тема „Глобален тероризъм и киберзаплахи”.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук