Днес ще стане ясно дали прокуратурата ще повдигне обвинения на 25-те митничари, които бяха задържани на пристанище „Варна – запад”, предава БНР.

В четвъртък вечерта започна акция, при която бяха претърсени десетки офиси и частни домове във Варна. Преди 4 месеца срещу тях е образувано досъдебно производство. Разследването е било за искане и получаване на подкупи, обясни говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

„В момента във Варна е съдия от Специализирания наказателен съд и в негово присъствие се провеждат разпити на свидетели. Имало е специални разузнавателни средства, които са били експлоатирани 4 месеца. Имаме такива доказателства, които ще предоставим на съда. Спецпрокурорите ще повдигнат обвинения на конкретни лица. Ако има вторични обвинения, също ще бъдат обяснени”, обясни Арнаудова.

При обиските в офисите и в домовете им са били намерени близо 710 000 лева, за които се смята, че са събрани от подкупи. От свои източници „Хоризонт“ научи, че става дума за нарушение при обмитяването на контейнери на пункта.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук