20150616 - BAKU, AZERBAIJAN: Belgian athlete Si Mohamed Ketbi (red) pictured in action during the men's taekwondo tournament at the European Games 2015, in Baku, Azerbaijan, Tuesday 16 June 2015. The European Games 2015 multi-sport event takes place from 12 to 28 June. BELGA PHOTO ERIC LALMAND

Приключи регистрацията за участието в турнира по таекуондо Sofia Open 2017г. Той ще се проведе на 4-и и 5-и март. Стана ясно, че белгиецът Кетби Си Мохамед ще посети България, за да вземе участие в спортното събитие.  Той е първият, който носи световна титла за таекуондо на Белгия, като става вицешампион през 2015г. в категория до 58 кг. В края на същата година 19-годишният спортист печели и златото от клубния шампионат за Европа.Другата звезда в турнира в София е също белгиец. Това е 24-годишният Жауад Ашаб е световен и европейски шампион, участник на олимпийските игри в Рио през 2016г.

В турнира в София ще се включат общо 1320 състезатели по таекуондо от 37 държави. От тях 920 са участниците в елитния турнир G1, който за първи път в България дава ранкинг точки за класиране на състезателите в световната и Олимпийската ранглисти. Други 400 спортисти са се регистрирали за участие в турнира за аматьори, който е част от проявата в София.

Мероприятието се организира Българската федерация по таекуондо – олимпийска версия и Таекуондо клуб „Рамус“ и е само месец преди другото голямо събитие в същия спорт – Европейското първенство за младежи, което също ще се проведе в София.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук