Диа Евтимова и Зиновия Ванева започнаха с победи участието си в основната схема на поредния турнир на Международната федерация по тенис – ITF в Анталия (Турция) с награден фонд 15 000 долара.

Шампионката на двойки от последните две седмици в турския курорт – Евтимова, спечели първия си мач на сингъл след 6-2, 7-6(4) срещу представителката на домакините Семре Анил. 17-годишната Ванева, която премина успешно през квалификациите, се поздрави с успех над друга квалификантка – Жума Ни Ма от Китай с убедителното 6:3, 6:0. Жребият отреди да видим български сблъсък във втори кръг, като Диа и Зиновия ще се изправят една срещу друга.

Джулия Терзийска се класира за четвъртфиналите на двойки на турнира в Еджбастън (Великобритания) с награден фонд 15,000 долара. В тандем с хърватката Ива Приморац нашата състезателка се поздрави с успех над участващите с „уайлд кард“ представителки на домакините Сумея Анейн и Наташа Хилиер след 6-4, 7-6(3). Следващите им съпернички ще бъдат Мая Лумсден (Великобритания) и Панна Юдварди (Унгария). Преди това на сингъл Терзийска отстъпи в първи кръг след 6-7(1), 2-6 срещу Ронит Юровски (САЩ).

Александрина Найденова пък допусна загуба в турнира на ITF в Лонсестън (Австралия) с награден фонд 60,000 долара. В първия кръг на състезанието по двойки Найденова и Рико Саваянаги (Япония), четвърти в схемата, отстъпиха на преминалите през квалификациите Джорджия Бреша (Италия) и Тамара Зидансек (Словения) с 6-7(6), 2-6. Утре рано сутринта българката ще стартира и на сингъл, където може да вземе реванш срещу четвъртата в схемата Зидансек.

В състезанието за юноши и девойки до 18 години в Кишинев (Молдова) от втора категория на Международната тенис федерация пък Леонид Шейнгезихт (ТК Левски) пък отстъпи в първия кръг на сингъл срещу руснака Дмитри Мягков (Русия) с 4-6, 7-5, 3-6.

Припомняме, че Шейнгезихт бе включен в отбора до 18 години на Международната тенис федерация и Европейската тенис асоциация за ITF/Tennis Europe 18 & Under Tour. В тима се селектират двама юноши и две девойки. За тях е предвидено участие в три турнира за състезатели до 18 години от календара на ITF този месец. През тази седмица Шейнгезихт ще играе в Кишинев (Молдова) (турнир от втора категория), в Алметиевск (Русия) (от 13 до 19 февруари, трета категория) и в Казан (Русия) (20-26 февруари, първа категория). Не за първи път Леонид е включен в този отбор. Той е носител и на наградата за тенисист на годината на Тенис Европа U16 за 2015 г.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук