Берлинската полиция освобди 40-годишният тунизиец, който бе задържан по подозрения за съучастие на терориста Анис Амри, който извърши атентат на 19 декември срещу Коледен базар в Берлин. Това съобщи говорител на федералната прокуратура.

Според разследващите мъжът „не е предполагаемата връзка на Анис Амри“, каза говорител на прокуратурата, допълвайки, че по тази причина той е бил освободен.

Припомняме, Амри беше убит в Милано миналия петък, след като германските власти го издирваха за нападението, при което бяха убити 12 души, а 48 пострадаха.

Според офиса на федералния прокурор Анис Амри е използвал оръжие с един и същи калибър при престрелката с италианската полиция и при нападението на базара в германската столица.

По-рано днес беше съобщено, че прокурори в Западна Германия са започнали разследване за измама срещу Амри в началото на годината. Той е бил заподозрян в измама, която е свързана с това, че едновременно е подал документи за социални помощи в два града с различна самоличност.

В същото време премиерът на Италия Паоло Джентилони съобщи, че заподозряният за нападението в Берлин не е бил подкрепян от мрежа в Италия.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук