Първата ракета на България Григор Димитров се класира за осминафиналите на Откритото първенство на Австралия, след като разби 18-ия поставен в схемата Ришар Гаске с 6-3, 6-2, 6-4 в последния мач от програмата за деня.

Димитров показа изключително високо ниво на тенис, като тотално надигра своя съперник, срещу когото бе записал 5 загуби в 6 мача до този момент. Гаске започна по-съсредоточено двубоя и постигна първия пробив, но българинът го върна веднага, след което отново взе подаването на съперника си и затвори сета с 6-3. Хасковлията продължи с доминацията си във втората част и направи два пробива, за да се доближи на сет от победата. В третата част Гришо отново дръпна рано с пробив, след което без проблеми взимаше подаванията си и в крайна сметка затвори мача след 2 часа и 2 минути игра.

Статистиката показа, че Димитров е играл много силно във всеки компонент от играта, като той вкара 73 процента първи сервиси в игра и взе 83 процента от тези разигравания, спечели 21 точки на мрежата от 24 излизания и завърши срещата с 48 печеливши удара и 26 непредизвикани грешки.

По този начин българският тенисист се класира за 1/8-финалите на Аустрелиън Оупън за трети път в кариерата си, като там го чака Денис Истомин, който преди няколко дена хвърли голямата бомба в турнира и отстрани 6-кратния шампион Новак Джокович. Димитров е играл един срещу узбека до този момент, като печели двубоя им на Мастърса в Шанхай с 6-3, 6-3. Срещата между Димитров и Истомин ще се играе в понеделник.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук