Григор Димитров победи грузинеца Николос Басилашвили с 6:1, 6:3 гейма и се класира за финала в турнира по тенис в София с награден фонд 540 000 евро.

Негов съперник ще бъде белгиецът Давид Гофен, който в първия полуфинал детронира миналогодишия шампион Роберто Баутиста Агут от Испания с 5:7, 6:4, 7:6 гейма.

Димитров има пет победи в пет мача срещу белгиеца, но само два от тях са на ниво АТП. За последно те се срещнаха на четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия през миналия месец в Мелбърн и Димитров триумфира с категоричното 6:3, 6:2, 6:4.

„Най-лошо е да подцениш съперник на полуфинал. Трябва да имаш респект към всеки един противник. Бях фокусиран и направих добра игра. Вълнувам се. Неделя е един от най-добрите дни за игра. Благодаря на всички за подкрепата. Трябва да остана фокусиран и да изиграя добър мач срещу Гофен. Със сигурност той иска реванш за загубата на Аустрелиън оупън. Мач с мач не си прилича. Отново сме на корта един срещу друг две седмици по-късно“, каза Григор Димитров на корта след полуфиналния мач в столицата.

При двойките на финала ще играят сърбите Виктор Троицки и Ненад Зимонич срещу руския тандем Михаил Елгин и Андрей Кузнецов.

Троицки и Зимонич елиминираха преди Мариуш Фирстенберг (Полша) и Мартин Клижан (Словакия) с 3:6, 7:6, 10:8 точки в шампионския тайбрек.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук