Григор Димитров се справи с тенисиста от Узбекистан Денис Истомин и го отстрани в четири сета 2-6, 7-6 (7-2), 6-2, 6-1. Така за втори път кариерата си, Григор е на 1/4 финалите на Откритото първенство на Австралия.

Мачът не започна никак добре за Григор – съперникът му вкарваше без проблеми мощния си първи сервис и българинът нямаше отговор на това. Истомин успя да направи пробив в шестия гейм и поведе с 4-2, след което го затвърди на нула. После узбекистанецът направи нов пробив в осмия гейм, възползвайки се от първия си сетбол. Във втория сет Григор нито един от двамата тенисисти не сбърка на свой сервис и се игра тайбрек, в който Гришо имаше категорично надмощие – 7-2. Третият сет започна чудесно за хасковлията – 3-0 с пробив във втория гейм. При 5-2 за него Димитров получи два сетбола и оползотвори втория от тях, за да поведе с 2-1. Истомин обаче имаше здравословен проблем в бедрото и се придвижваше трудно на корта, въпреки че получи медицинска помощ.

В четвъртия сет първата ни ракета отново дръпна с 3-0, след което не даде никакви шансове за обрат на 117-ия в света и затвори мача след 2 часа и 24 минути игра.

Това бе втори сблъсък между двамата тенисисти, първият бе спечелен от Григор в Шанхай през 2014 г. С 6-3, 6-3.

За място в полуфиналите Григор Димитров ще излезе срещу Давид Гофен, който по-рано днес се наложи над австриеца Доминик Тийм с 5-7, 7-6 (7-4), 6-2, 6-2. Гофен и Димитров са играли само веднъж досега – на Ю Ес Оупън 2014, когато българинът печели в четири сета. Първата ни ракета игра на 1/4 финал в Мелбърн и през сезон 2014 г.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук