„Гучи“ направи силно представяне в Милано, на първия ден от дефилетата прет-а-порте за есен/зима 2017-2018 с фантастично шоу в ярки цветове и футуристична сценография, предава Агенция „Франс прес”.

Дефилето, в което участват и мъже, и жени, разкрива изпълнения с все повече въображение свят на творческия директор Алесандро Микеле.

Събитието се проведе за пръв път в новия център на марката, разположен в обновена и модернизирана стара индустриална сграда.

[Best_Wordpress_Gallery id=“2″ gal_title=“Гучи“]

Навремето там се е помещавал италианският производител на авиотехника „Капрони“.

В гигантския хангар, облицован изцяло с виолетово кадифе, публиката бе настанена като в театър пред огромна завеса.

Манекените дефилираха в нещо като плексигласов тунел, огрян от променящи цвета си светлини. Това създаваше усещането, че дефилиращите са недостъпни, което се подсилваше от футуристичните им облекла, правещи ги да приличат на същества от друг свят.

Стилът при жените бе донякъде с ретро оттенък – дълги до глезените поли на плисета или волани. Използваните материи – предимно коприна, кадифе или богато украсени с брокатени орнаменти тъкани. При мъжете стилът бе повлиян от 70-те години на 20в. – панталони от рипсено кадифе с широки крачоли и дълги манта с широки ревери.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук