В 23 области на страната е обявен жълт код за днес, като в някои от районите той е за силен до бурен вятър, в други – за поледица, а в трети за сняг и снегонавявания.

Само в областите София, София област, Пернишка, Благоевградска, Кюстендилска няма предупредителен код са евентуално опасно време.

В Монтана, Видин, Враца, Плевен, Велико Търново, Ловеч, Габрово ще има валежи от сняг, по-значителни в планинските райони от областта и през нощта срещу сряда. Очаквана нова снежна покривка – 10-30 см. Вятърът от изток-североизток ще е умерен и ще има навявания.

Предупредителният жълт код за областите: Пловдив, Стара Загора, Хасково, Сливен, Ямбол е и за поледици. Там има валежи от дъжд и сняг, при температури близки до 0° – ще има условия за поледици. Към вечерта температурите ще се понижават, валежите навсякъде ще преминат в сняг и ще се усилят.

Силен снеговалеж ще има в Смолянско, Кърджалийско и Пазарджишко.

В крайморските области Бургаска, Варненска, Добричка ще има бурен вятър север-североизток 14-17 м/с (7 бала по Бофорт) и пориви 18-20 м/с (8 бала по Бофорт). Вълнението на морето ще е 4 бала.

Силен вятър, снежни виелици и навявания ще има в Шуменско, Разградско, Силистренско и Русенско.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук