Днес започва най-мащабната фиеста в целия свят – карнавалът в Рио де Жанейро.  Участие ще вземат над 2800 танцьори и музиканти, които ще имат изпълнения на шест огромни платформи. Очаква се над 1 млн. посетители да наблюдават пищното шествие, което да донесе на страната приходи от над 1 млрд. долара. Билетите за карнавала варират от 55 до 3 000 щатски долара, в зависимост от сектора.

Подобни фиести из Рио де Жанейро са се провеждали още от началото на 18ти век. Карнавалът е част от културата на бразилците и столетия по-късно нищо не се е променило. Преди 1984г. карнавалът се е провеждал из улиците на Рио де Жанейро, но тогава е взето решение да му бъде отделено специално място наречено Самбадром. Интересно е да се спомене, че из Бразилия има няколко подобни съоръжения, но това в Рио е най-голямото. Капацитетът му е за 90,000 зрители, а трибуните са разположени от двете страни на действаща и през останалото време на годината улица. Дължината на отсечката е около 700 метра.

Карнавалът включва дефиле на участниците от  най-успешните самба клубове в страната, които са облечени в пищни цветни дрехи, често украсени с пера и пайети.

Тази година събитието ще продължи до 1 март.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук