Преди обяд на много места в равнините ще има мъгла или ниска облачност, а над планинските райони ще е предимно слънчево. В следобедните часове, в повечето райони, мъглата ще се разсее, а ниската облачност ще се разкъса, но над страната от запад ще се появи разкъсана средна и висока облачност.

Минималните температури ще бъдат между минус 10° и минус 5°, съобщиха от НИМХ. В западната и централна част от Дунавската равнина мъглата и ниската облачност ще се задържат почти през целия ден и там ще се задържи студено, с отрицателни дневни температури. В останалата по-голяма част от страната затоплянето ще продължи и максималните температури ще бъдат между 0°и 5°, в крайните югозападни райони до 7°-8°.

Над планините ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 1°, на 2000 метра около минус 3°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове на места с краткотрайна мъгла. През деня ще се появи слаб вятър от юг-югозапад. Максималните температури на въздуха ще бъдат около 4°-6°. Температурата на морската вода е 2°-3°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук