„Ние също ще поискаме оставката на хората, според които случилото се в тунел „Ечемишка” е случайно”, каза в ефира на Нова телевизия Йонко Иванов, председател на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.

По думите му се тича след събитията.

„Преди две години говорихме за първия тунел. След това стана катастрофа и го затвориха. Тук е същото нещо”, даде пример Иванов.

Според него ще се скрие какво е установила проверката.

Експертът съобщи, че по закон трябва да има човек, който да отговаря за този тунел, да прави регулярни проверки на състоянието му и да вписва всичко в паспорта на съоръжението.

„Институциите трябва да бъдат наказани според Закона за движение по пътищата. Този, които не е дал предписания за състоянието на тунела, да се покажа и да даде обяснение пред обществото”,

Иванов попита, защо когато е правен ремонт на виадукта, не е направен ремонт и на тунела.

Припомняме, че в неделя по обед греда от старо осветително тяло падна върху кола и уби жена, шофьорът на автомобила също пострада.

Първоначалните оценки сочат, че причина за тежкия инцидент е корозия на носещата метална конструкция на осветителната система.

В тунелната тръба е направен оглед миналия септември. Тогава не е установена крайна необходимост от ремонт и затова възстановителните действия са започнали в другата тръба.

„Ечемишка” е пуснат в експлоатация през 1984г. и оттогава не е ремонтиран.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук