Тунизиецът Анис Амри, заподозрян за атентата на коледния базар в Берлин, е бил застрелян тази нощ при рутинна при рутинна полицейска проверка в Милано.

Амри бил спрян от двойка патрулиращи полицаи за проверка на документи около 3 часа през нощта. Той извадил пистолет и започнала престрелка, в която бил убит.

При схватката с органите на реда е пострадал един полицай, който е настанен в болница без опасност за живота. Вторият полицай не е пострадал. Италианските власти обявиха, че операцията е проведена при „пълна сигурност”.

Италианският вътрешен министър Марко Миннити потвърди, че без съмнение застреляния престъпник е Анис Амри. По-рано властите съобщиха, че отпечатъците от пръстите на застреляния в Милано престъпник съвпадат с тези, открити по вратата на камиона, с който бяха прегазени 12 души на коледния базар в Берлин.

Италианските медии съобщават, че Амри е стигнал до Италия през Франция. Според ежедневника „Куриере дела сера” сред личните вещи на терориста е намерен билет за влак.

За Амри се значе, че имал връзки в Италия, където е пристигнал през 2011 г. Малко след пристигането си на Апенините, е осъден за подпалване на бежански център. Освободен е през 2015 година и заминава за Германия.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук