Ливърпул си върна второто място във временното класиране на Висшата лига след категоричен успех над Стоук Сити в мач от 18-ия кръг. На своя „Анфийлд” мърсисайдци се наложиха над своя съперник с 4:1, записвайки третата си поредна победа в шампионата.

Срещата започна лошо за „червените”, които се оказаха в ролята на догонващи още в 12-ата минута. Центриране отляво на Ерик Питерс бе засечено с глава от Джонатан Уолтърс и след неубедителната намеса на Симон Миньоле топката влетя в мрежата за 0:1.

Играчите на Юрген Клоп обаче бързо се отърсиха от ранното попадение и още до края на първата част стигнаха до пълен обрат. Първо в 35-ата минута Садио Мане намери отлично в наказателното поле влизащия на скорост Адам Лалана, който майсторски овладя коженото кълбо и с прецизен удар от малък ъгъл матира Грант за 1:1. В 44-ата минута домакините вече водеха в резултата, след като Роберто Фирмино реализира след пас на Джеймс Милнър.

След почивката Ливърпул узакони успеха си с нови две попадения. В 59-ата минута Жилбер Имбюла си отбеляза автогол, опитвайки да се намеси след остро центриране на Дивок Ориги, но вместо да избие, вкара топката в собствената си врата. Крайното 4:1 оформи появилият се като резерва Даниел Стъридж в 70-ата минута, възползвайки се от груба грешка в защитата на съперника.

Така „червените” се върнаха на второто място в класирането с актив от 40 точки, на 6 от лидера Челси. Стоук е 13-и с 21 точки.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук