Днес в низините и котловините ще има мъгла или инверсионна облачност. В следобедните часове видимостта ще се подобрява, а облачността ще се разкъсва и намалява, най-късно по поречието на Дунав.

След обяд от запад облачността ще се увеличи. Затоплянето ще продължи, но температурите ще са в широки граници: минималните от минус 12° – минус 13° на отделни места в низините до 1° – 2° в крайните югозападни райони. Максималните температури ще са предимно между 3° и 8°, в районите с трайна мъгла около и малко под 0°, съобщиха от НИМХ.

Над планините ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността в следобедните часове, главно над западните райони. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 5°, на 2000 метра около 0°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове на места с краткотрайна мъгла или ниска облачност. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Максималните температури на въздуха ще бъдат 5°-7°. Температурата на морската вода около 2°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук