От северозапад ще продължи да нахлува студен въздух и ще застудее. Започналото от запад разкъсване и намаление на облачността ще продължи и над Западна България ще се изясни.

Минималните температури ще бъдат между минус 9° и минус 4°, по-високи по Черноморието. През деня над страната ще преобладава слънчево време. По-значителна облачност ще има над Източна България и планинските райони, но без съществени валежи. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°, съобщиха от НИМХ.

Над планините ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността по-значителни над Родопите и Странджа, но без съществени валежи. Ще духа до умерен в ниските части северозападен, а по билата югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 2°, на 2000 метра около минус 7°.

По Черноморието преди обяд облачността ще е предимно значителна, но без валежи. След обяд облачността временно ще намалее. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха и на морската вода – 3-4°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук