„Реформата в МВР, приета от депутатите от предишния парламент, поражда напрежение в Министерството, заради необоснованото увеличение на доходите на част от служителите“.

Това заяви в пред „БНР служебният вътрешен министър Пламен Узунов. Той допълни, че е възможно това да повлияе на мотивацията на работещите.

Вътрешният министър уточни, че въпреки напрежението, което създава сред служителите изпълнението на реформата в МВР, той трябва да я изпълни:

„Административно обвързан съм да подпиша заповедите за назначаване, свързани с административната реформа. За съжаление в момента е налице напрежение от социалната несправедливост, тъй като необосновано доходите на част от служителите ще бъдат завишени.“

Ръководството на МВР обаче ще търси начини за преодоляване на социалното неравенство, допълни Пламен Узунов и не изключи:

Възможно е да повлияе на мотивацията. Аз и ръководството на МВР, в периода, в който ще бъдем ангажирани с тази дейност, ще търсим компенсаторни механизми, с които да потушим това социално неравенство.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук