Полицията в София разследва сигнал за ударено от съученик дете. Инцидентът е станал в 21-во СОУ „Христо Ботев” в кв. Лозенец.

Четвъртокласничка твърди, че нейн съученик я е ударил в корема. Инцидентът е станал в понеделник, в едно от междучасията.

Детето е откарано в болница. При прегледа е установено, че няма момичето няма тежки травми.

Полицаи от столичното Четвърто РПУ са иззели записите от камерите в учебното заведение. „Подаден е сигнал и до Регионалното управление на образованието в София”, обясни пред БНР началникът Ваня Кастрева.

Разследването продължава, разпитват се деца и преподаватели, за да бъде изяснен случая.

Това е поредният подобен инцидент през последните дни. При предишния, в столичното 52-ро СОУ, 11-годишна ученичка почина часове, след като беше ритната от свой съученик в стомаха. Проверките установиха множество нередности, например – в следобедните часове, в училището не е имало медицинско лице.

Министерството на образованието инициира създаването на механизъм между институциите за превенция на агресията в училищата. Мерките предвиждат осигуряване на психолози и педагогически съветници в учебните заведения, както и обучение на учителите как да реагират при кризисни ситуации. Просветният министър обсъди мерките с представители на Здравното, социалното, правосъдното и вътрешното министерства.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук