Припомняме, че миналата седмица омбудсманът Мая Манолова и представители на ИК инициирал референдума внесоха в Народното събрание проектозакон за въвеждане на мажоритарна избирателна система
Комисията по правни въпроси организира обществено обсъждане на тема: „Мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура”. Дискусията ще се проведе днес от 13:30 часа в зала „Запад” на Народното събрание.

Целта на срещата е да бъдат подложени на дебат различните становища по темата за мажоритарната избирателна система, свързани с бъдещите законодателни промени в Изборния кодекс, съобщават от НС. В дискусията ще участват представители на институциите, неправителствените организации и научните среди.

Припомняме, че миналата седмица омбудсманът Мая Манолова и представители на ИК инициирал референдума внесоха в Народното събрание проектозакон за въвеждане на мажоритарна избирателна система, с абсолютно мнозинство на два тура, създаване на 231 едномандатни изборни района в страната и 9 в чужбина.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук