Роджър Федерер спечели за пети път в кариерата си Откритото първенство на Австралия по тенис. Швейцарецът победи на финала Рафаел Надал (Испания). с 6:4, 3:6, 6:1, 3:6, 6:3.

Федерер на два пъти повеждаше в двубоя, но испанецът отговаряше по най-добрия начин и се връщаше в мача, за да се стигне до решаващ пети сет. Той започна с пробив на Надал още в стартовия гейм, но Федерер стопи аванса на съперника си в шестия гейм и направи нов пробив в осмия, повеждайки с 5:3. След това швейцарцът отстъпваше с 15:40, но демонстрира голямата си класа и спечели своето подаване, за да сложи точка на спора след 3 часа и 38 минути люта битка на корта.

Поздравления за Роджър и неговия екип. Беше просто невероятно как игра той след дългата пауза, която имаше през миналата година””, това заяви Рафаел Надал след загубата във финала на Откритото първенство на Австралия по тенис. “Роджър осъществи една своя мечта днес и му пожелавам още много успехи. За мен лично това беше един много успешен месец. За първи път прекарах цял месец в Австралия, месец който бе много вълнуващ за мен. Публиката тук винаги ме е подкрепяла и посрещала топло.”

“Просто нямам думи. Искам да поздравя Рафа за впечатляващото завръщане. Тенисът е тежък спорт. В него няма равенство, но в този мач мисля, че равенството нямаше да бъде несправедливо. Продължавай така, Рафа. Тенисът има нужда от теб”, заяви на церемонията по връчването на шампионските купи Федерер.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук