Служебният здравен министър д-р Илко Семерджиев смени изпълнителния директор на „Пирогов” проф. Стоян Миланов и цялото ръководство на болницата за спешна медицина, съобщават от здравното заведение. Така кадруването на Огнян Герджиков продължава, с което служебният кабинет излиза от правомощията си: да организира изборите и да съдейства за гарантиране на стабилност в страната, като приема да изпълнява политическа поръчка.

С решение на Семерджиев за директор на болницата се назначава един от най-добрите ортопеди у нас проф. Асен Балтов. Министърът определя нов състав на целия съвет на директорите, в който проф. Миланов отново е включен, но не като директор на болницата. След като разбрал за случилото се, той незабавно е подал оставка от новия съвет по лични и професионални причини.

Миланов се оттегля и като национален консултант по спешна медицина. Досегашните членове на съвета на директорите д-р Константин Димов и д-р Анатас Кацаров също са сменени, с което се прекратяват техните правомощия, посочват от болницата. Освен проф. Балтов, новият състав на съвета включва уролога Асен Доросиев, един от най-добрите АГ специалисти д-р Людмил Джунков, както и Илиян Кършев.

В съобщението  до медиите, изпратено от “Пирогов“ се посочва, че Стоян Миланов изразява благодарност към всички колеги, с които е работил през последните четири години. Той призовава към сдържаност, както и към продължаване на всички започнати проекти и успешното им финализиране.

Миланов оглави болницата по времето на министър Десислава Атанасова в първия мандат на ГЕРБ, когато бившият директор д-р Димитър Раденовски беше отстранен под предлог, че са открити нарушения при проверки в болницата.

В новия борд влизат Емил Доросиев, Людмил Джунков и Илиян Кършев. Смяната на ръководството на института за спешна медицинска помощ “Пирогов“ е внезапна.

При встъпването си в длъжност Семерджиев обяви, че ще направи промени в ръководствата на други две болници – “Свети Иван Рилски“ и “Света Анна“.  Семерджиев вече върна за директор на “Иван Рилски“ Дечо Дечев, уволнен от предшественика му Петър Москов.

Очаква се на поста си да бъде върнат и бившия директор на “Света Анна“ д-р Димитър Димитров, също махнат от Москов. Това обаче се очаква да стане на заседание на съвета на директорите.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук