След 16 победи в последните няколко седмици, първата ракета на България Григор Димитров допусна поражение. Белгиецът Давид Гофен спря победната серия на българския тенисист на четвъртфинала на турнира в Ротердам от сериите АТП 500 с награден фонд 1.85 млн. евро.

Двубоят беше оспорван и продължи близо два часа и половина. Българската спортна звезда отстъпи с 4:6, 6:1, 3:6 пред 11-тия в световната ранглиста. Това бе първа победа за белгиеца срещу Димитров от общо четири срещи между двамата.  Първата ни ракета го победи два пъти от началото на годината – на четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия и на финала в София миналата седмица.

Най-добрият ни тенисист имаше проблеми при началния удар през първия сет и взе само 29% от топките при втори сервис.В три поредни сервис-гейма в началото на мача Димитров допусна изоставане с 15:40. Той спаси серия възможности за пробив, но в петия гейм съперникът му постигна своята цел. Вторият сет започна с ново 15:40, като този път българинът се справи. Постепенно той заигра добре и след силна серия взе сета с 6:1. Въпреки слабата втора част Гофен започна уверено третия сет и след ранен пробив поведе с 3:0 гейма. Димитров стигна до отлична възможност да върне пробива. В петия гейм той поведе с 40:15, но белгиецът се спаси и запази преднината си. До края българинът опита, но не можа да притесни Гофен и той спечели двубоя.

 „Това бе един невероятен мач, от първата до последната точка. След тези загуби, трябваше да променя нещо, за да спечеля“, коментира белгиецът Давид Гофен след победата си над Григор Димитров на турнира в Ротердам.

За място на финала белгиецът ще спори с квалификанта от Франция Пиер-Юг Ербер. При нов успех Гофен ще си осигури влизане в топ 10 на световната ранглиста за първи път в своята кариерата.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук