Неправителствената организация „Спаси София” поиска оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова заради непочистените от снега улици.

„За подобни видими резултати, отговорните политици си подават оставката”, пишат на страницата си във Фейсбук гражданските активисти.

непочистена София2

От социалната мрежа „Спаси София” призова кмета на София да слезе от топлия и удобен служебен автомобил и да се опита да се разходи из София. Според организацията е повече от видимо, че системата за почистване не функционира, като това не се отнася само до кварталните улички, но и за централната част на столицата.

непочистена София 1

„Преди да налагате глоби на гражданите, можехте поне от кумова срама да изчистите ул. Московска”, пишат още активистите в социалната мрежа.

По-рано тази седмица Йорданка Фандъкова призна, че София не е почистена след обилните снегове. Затова тя глобила със 17 000 лв. фирмата, която не се е справила с почистването на бул. „Цариградско шосе“ на 10 януари вечерта.

Кметицата се оправда с честия снеговалеж и заяви, че не може да се очаква да бъде почистено както миналата зима, когато паднал „нормален за последните години сняг“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук