Френски военнослужещ откри стрелба и рани мъж, който се опитал да го нападне с нож до популярния музей Лувър, предава Агенция „Франс прес”, позовавайки се на източник от полицията, цитирана от „Дневник”. Нападателят е тежко ранен.

„Ройтерс” съобщи, че са задържани двама души. Източник на агенцията разказва, че мъжът се е опитал да влезе в магазин в музея и е нападнал един войник, преди втори да стреля по него пет пъти и да го рани сериозно в корема.

Нападателят е действал сам, втори човек е задържан заради „подозрително“ поведение, заяви шефът на парижката полиция. Нападателят е крещял „Аллах акбар“, но не е носил експлозиви.

Един войник е леко ранен. Свидетел твърди, че районът около музея е отцепен, но ситуацията е сравнително спокойна.

Близката метростанция е затворена, съобщиха от компанията, управляваща градския транспорт.

Френското вътрешно министерство съобщи в „Туитър” за „сериозен инцидент за обществената сигурност “.

Говорителка на Лувъра заяви, че музеят е „затворен за момента“, но отказа да потвърди дали сградата е евакуирана. Според полицията в момента на инцидента в сградата е имало 250 души и те са в сигурни помещения.

Съобщения и снимки от свидетели в социалните мрежи показват как туристи биват евакуирани в заключени зали в двореца. Американски турист, който се намира там, каза пред Би Би си, че полицията им е обяснила само, че става въпрос за „терористична атака“.

От вътрешното министерство призоваха да не се разпространява лъжлива информация за инцидента, а гражданите да следват нарежданията на властите.

 

 

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук